torsdag 13. november 2014

Nisjebutikker

Hammerfest er en by med flere koselige små nisjebutikker. En lørdag tidligere i høst dro jeg og en venninne til byen - uten mål og mening! Det ble en fantastisk dag.Vi gikk innom flere av de veletablerte butikkene, som har vært i Hammerfest i mange år. Hos G Hagen fant vi smykker fra SNOW of Sweden og hos Smågodt fra Trine kjøpte vi garn. På vei bortover Strandgata stoppet vi innom damene på Nr. 19 hvor vi kjøpte oss kaffe til å ta med videre på handleturen vår. På vei tilbake til bilen som sto parkert på torget valgte vi å gå ned ved AKS og følge den kommende strandpromenaden. Det var der vi fant en skatt!

Rett på nedersiden av Haugen Tannklinikk sto det et skilt: "Guleng Kaffesystemer". Døren sto åpen til et lite lokale og vi lot nysgjerrigheten lede oss inn. Der - midt i Hammerfest - fant vi en oase av kaffe og te. Guleng Kaffesystemer hadde en røff industristil på interiøet, og lukten av kaffe og te fylte det lille lokalet. Her ble vi - lenge!
Vi leste på de ulike kaffeposene og luktet oss frem til favoritter blandt de mange te-typene. Guleng selv fortalte oss nyttige og spennende bakgrunn og bruksområder for produktene. I en ivrig diskusjon om Chai latte og Chai kaffe latte varter Guleng opp med smaksprøver. Hele besøket var en fin opplevelse - på en helt vanlig lørdag i Hammerfest.

Nevnte jeg at vi allerede hadde kjøpt kaffe på Nr. 19?
Kaffen hos Nr. 19 er veldig god! De tar seg bryet med å lage kaffen på skikkelig vis. Denne kaffen hadde vi med oss inn til Guleng!
Vi ble rett og slett så revet med av nysgjerrighet og fasinasjon hos Guleng Kaffesystemer at vi glemte at vi hadde koppene med oss. Vi skammet oss nesten litt da vi oppdaget at vi hadde koppene med, men Guleng fleipet og skrøt av konkurrenten.

Bilde: meg og Tove inne på Guleng Kaffesystemer

Denne ene lørdagen ble en flott opplevelse i egen by. Vi fant en perle, midt i sentrum. Nå som kulda har satt inn, kan jeg på det varmeste anbefale en tur innom Guleng Kaffesystemer.