tirsdag 1. september 2015

Hammerfest har god hotell kapasitet

Ja, du leste riktig! Hammerfest har god hotell kapasitet. Dette tør jeg nå påstå høylytt!

I dag åpner det nyeste tilskuddet av hotell i Hammerfest, nemlig Smart Hotellet. Dette bidrar til 166 nye rom i Hammerfest. Dette gjør godt for byen på mange måter.


Ordfører i Hammerfest, Alf E. Jakobsen, åpnet hotellet der et bredt utvalg av byens ambassadører var tilstedet. Han ønsket hotellet velkommen som en fantastisk tilvekst. Det skal ikke være usagt at turisme og reiseliv har vært forsømt en stund, men at nå åpnes muligheter i Hammerfest. Det nye tilskyddet på hotellsiden har en strategisk plassering med gode naboer på hver side. Kultursenteret på ene siden og ENI og Apply Sørco på andre siden.

"Det her har vi ventet på med lengsel og smerte" sa Randi Næss, daglig leder hos Bring Polarbase. Hun er nemlig en av mange som har kjent på utfordringene med overnattingskapasiteten de siste årene. Som skips agent og et viktig bindeledd mellom næringslivet i Hammerfest og petroleumsaktiviteten i Barentshavet vil det bli en noe enklere hverdag i forhold til å finne overnatting til de som trenger det fra nå av.

Men det nye tilskuddet på hotellsiden bidrar ikke bare til at tilreisende, i reiselivsbransjen eller petroleumsbransjen, får en bedre hverdag. Vi som bor og lever i Hammerfest har fått nok ett alternativ på restaurant siden. Nå kan vi velge hvor vi ønsker å gå, om det er gode gamle Skansen på Scandic, QA Spiseri, Peppes Pizza, Kaikanten eller Odelia på Thon Hotellet. Eller en av de andre stendene. Nå kan vi også hygge oss på Du Verden Matbar som åpner ved strandpromenaden på Smart Hotellet.

Hotellet har en god atmosfære, og bidrar til å skape en god variasjon i valg både av overnatting og spiseplasser i byen.

Vi er alle ambassadører og har et ansvar for å spre det gode budskap.
Vi skal fremsnakke Hammerfest og bidra til å skape aktivitet og bolyst. Byen har et bredt tilbud og vi skal evne å levere når vi får stå som vertskap. Dette var budskapet den nye hotelldirektøren formidlet under åpningen idag. Tilstede var også de fleste av byens andre hoteller, spiserier og tilbydere innen næringen. Enigheten var hørt igjennom hele lokalet - også fra næringslivet for øvrig.