onsdag 14. september 2016

Nord-Norge ser økende aktivitet i nær fremtid

Statoil sitt LNG anlegg Snøhvit på Melkøya i Hammerfest er i full drift og er Statoils tredje største inntektskilde. ENI Norge sin oljeplattform, Goliat, har ankommet Barentshavet, vært i produksjon, og opplever nå noen utfordringer og er stanset for å utbedres. Statoil sitt nye olje-prosjekt Johan Castberg er under konsekvensutredning. Dette er bare tre av de petroleumsrelaterte prosjektene i Nord. I tillegg har vi muligheter tilknyttet blant annet vindkraft-, oppdrett- og mineralnæringene. Det finnes betydelige muligheter i nord.

John Kåre Grøsnes forteller om Polarbase

I dag har jeg vært på møte med Hammerfest Næringsforening. I morgen skal jeg på møte med ARENA Arktisk Vedlikehold. Møteplassene er mange og villigheten til å møtes, bygge relasjoner og se på muligheter for samarbeid og utvikling er stor.

Dette er også viktig for at vi på best mulig måte kan håndtere mulighetene sammen, både i nærliggende muligheter og de mer langsiktige. I 2017 skal Statoil ha revisjonsstans på Melkøya. Revisjonsstansen er i samme størrelsesorden som stansen i 2014 da det var 1000 ekstra personer i arbeid i Hammerfest og betydelige leveranser fra lokale leverandører på alt fra arbeid på selve anlegget til overnatting og bespisning.

Så om du nå lurer "What's in it for me?" bør du lese videre.

I tiden som kommer vil det være flere viktige møteplasser for de som er interessert i å ta del i den økende aktiviteten. En av de første er Arctic Operations som går av stabelen 25.-27. oktober. Dette er en leverandørkonferanse, og her legges det trykk på leverandør. Den neste konferansen det er verdt å merke seg er Barents Industri 23.-24. november. Dette er en konferanse som tar for seg flere næringer, som maritime-, sjømat- og petroleumsnæringene. Jeg skrev et blogginnlegg etter fjordårets konferanse om Finnmark i industriell vekst. På disse arenaene kan du både få informasjon om kommende aktivitet i nord og treffe personer som kan hjelpe deg og som du kan hjelpe til å gjøre det beste ut av mulighetene.

Det er mye spennende som ligger i mulighetene i nord. Kom å ta del i de!